Rea!

Elastisk tåspridare för stortån

Det ursprungliga priset var: 125,00 kr.Det nuvarande priset är: 62,50 kr.

Elastisk tåspridare för att aktivera stortån. Används med fördel vid träning av spiral stabilisering

Kategori:

Aktiveringen av stortån och fotvalvet startar ända från motsatt axel. Att ha hallux valgus, sned stortå eller låga fotvalv är ofta bara ett symptom på att de spirala muskelkedjorna inte fungerar som de ska och ger ofta besvär längre upp och inte bara i foten. Det är vanligt med knä-, höft, rygg- eller axelbesvär samtidigt.

För rehabilitering rekommenderas att man tränar spiral stabilisering.

Spiral stabilisering är en metod där man gör rörelser med gummiband som utvecklats av Tjeckiska läkare under 40år. Där har man identifierat hur musklerna samarbetar i olika kedjor som vertikala och spirala muskelkedjor. Devertikala kedjorna som går uppifrån och ned på framsidan och baksidan används främst när vi är stilla eller när vi inte har en upprätt hållning. De skapar en ihoppressande kraft, ökar trycket på leder och diskar och drar ihop tårna. De spirala muskelkedjorna går runt kroppen där många börjar i ena axeln och slutar i motsatt stortå. När de aktiveras skapas en uppåtgående kraft som minskar trycket på diskar och leder och underlättar för dem att röra sig utan att pressas ihop och drar stortån utåt, bort från de andra tårna. Samtidigt får även de vertikala musklerna signaler om att slappna av så muskler och leder kan återhämta sig.

Börja med att trä på bandet på storån och följ sedan insidan av foten, dra runt hälen, över foten och ner under fotvalvet och fäst bandet ovanpå foten. Spänn bandet mer för mer drag i stortån. Använd bandet till vardags inomhus och när du tränar spiral stabilisering. Oftast används inte bandet i skor. Börja med korta stunder och kontrollera ofta att din tå mår bra. Dra inte åt bandet så hårt att tån blir kall eller så du tappar känseln. All användning sker på egen risk. Bör ej användas av personer med nedsatt cirkulation i fötterna.

Är du mellan två storlekar rekommenderas den undre. Material: 50% bomull, 40 polyester, 10% latex. CE-märkt. Handtvättas

Instruktioner och information

Ytterligare information

Vikt25 g
Dimensioner20 × 12 × 2 cm
Modell

Höger, Vänster

Storlek

34-36, 37-39, 40-43, 44-46