Enskild behandling

Besvär i muskler eller leder?

Evohealth hjälper dig med besvär i kroppen med Spiral Stabilisering och fasciabehandling.

 

 Spiral stabilisering

Spiral stabilisering tränar och aktiverar dina spirala muskelkedjor med enkla gummibandsövningar vilket ger dig en rak och naturlig hållning som ökar din rörlighet och minskar trycket på dina diskar och leder. När rätt muskler aktiveras stabiliseras bålen och de ofta överbelastade musklerna i nacke, axlar och ländrygg tillåts slappna av. Övningarna som genomförs med speciella elastiska band är enkla att utföra och börjar med mycket lätt belastning och ökas efterhand där fokus ligger på korrekt utförande i lugn och avslappnad miljö.

Vid ditt första besök går vi igenom din historik och dina besvär och du får en genomgång av spiral stabilisering i teori och praktik. Vi testar din förmåga att rekrytera spirala muskelkedjor och väljer ut övningar efter dina behov. Önskar du fortsätta med dina övningar hemma kan du köpa till ett gummiband (400kr) och får dina utvalda övningar i ett färdigt träningsprogram på ca 10 min på video via en app. Läs mer om spiral stabilisering.

Priser Spiral Stabilisering
Startpaket Nybesök 75 min + 2×60 min återbesök inkl gummiband 2495kr
Nybesök 75 min – 995kr
Återbesök med mjukdels-/fasciabehandling 60 min – 795kr
Återbesök enbart träning 45 min – 595kr
Gång-/Löpstegsanalys 90 min – 1495kr

Fasciabehandling med djupvågor

Fascia är ett nätverk av bindväv och vätska utan början och slut och omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Fascian är elastisk, anpassar sig konstant och sammanlänkar kroppen till ett system som kommunicerar mellan olika delar av kroppen. Om fascians flöde stoppas upp kan rörligheten påverkas och de fria nervcellerna (som är fler i fascian än i muskler) signalera smärta. Genom att behandla fascian med vibrationer kan flödet återställas och kroppen kan läka strukturer, återfå rörlighet och minska smärta.

  • Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet. Pulseringarna sprids likt ringar på vattnet vilket gör att behandling av ett område påverkar en stor del av fascian.

 

Priser

Fasciabehandling 60 min – 995kr

Betala på plats med swish eller kort
Avdragsgillt som friskvård

Enskild mottagning i egen lokal vid Hudiksvalls Gym, Håstaholmen 5, Hudiksvall