Om mig

Jag har alltid varit intresserad av kost, livsstil och träning. Jag har läst, testat, tränat, provat, läst igen och följt olika råd för att hitta en optimal balans för en långsiktig hälsa. Jag har alltid varit aktiv och gillat att träna. Men trots all träning och att jag “åt rätt” upplevde jag inte mig hitta den riktiga balansen.

Inom träning har jag alltid gillat styrketräning och jag har även tidigare tävlat i judo för Hudiksvalls Judoklubb. Intresset för träning ledde mig så småningom till att utbilda mig till och arbeta några år som heltidsbrandman.

År 2009 var jag på en föreläsning med några av de stora pionjärerna inom lågkolhydratkost. Det var en riktig ögonöppnare då jag lärde mig att våra myndigheters kostråd inte leder till hälsa, utan snarare tvärt om. Kostråd som  inte bygger på en vetenskaplig grund. Efter denna föreläsning började jag själv med lågkolhydratkost och blev av med en mängd besvär. Sedan dess har jag ägnat mycket tid åt att läsa och inhämta information om vägen till bättre hälsa, vårt ursprung och vår anpassning till den moderna världen. Eller snarare hur vi kan anpassa den moderna världen till vårt behov som människor. Jag insåg att dagens kostråd från myndigheterna inte stämmer överens med vår evolution och vad vi som människor är skapade för att äta. Jag har senare också intresserat mig för andra yttre faktorer som påverkar vår hälsa såsom vad och hur man bör träna, hur man ökar näringsintaget, minskar stress och får bättre sömn.

När jag i början av 2017 drabbades av ett diskbråck i ländryggen som jag trots mina egna kunskaper, fysioterapi och kiropraktik inte fick någon ordning på fick jag tips av en PT-kollega om att testa Spiral stabilisering. Hon sa att det var det enda verktyget hon använde nu och att hon fick så bra respons på sig själv och sina klienter. Det lät väldigt lovande och som en viktig pusselbit för att få en bra hållning och minska trycker på diskarna i ryggen. Jag gick först en grundkurs hos VikingRehab i Knivsta och upplevde så stora förbättringar, från att knappt kunna sitta eller gå till att börja springa korta sträckor igen och till och med bli bättre i ryggen av att springa och fungera normalt i vardagen igen. Jag blev så imponerad av vad spiral stabilisering kan behandla att jag valde att vidareutbilda mig till instruktör för att fördjupa mina kunskaper och kunna sprida detta vidare. Under 2018 kommer jag att fortsätta att utbilda mig till terapeut.

Med mina kunskaper som kostrådgivare, personlig tränare och instruktör i Spiral Stabilisering vill jag hjälpa dig att förbättra din hälsa.

Kontakta mig för att få hjälp att dig att nå dina mål och ett personligt träningsprogram med en helhetssyn på kost, näring, stress och sömn utifrån dina önskemål och behov.

Välkommen!