Spiral Stabilisering
Grundkurs Online

10 veckors träningsprogram

Spiral stabilisering (SPS) är en träningsform där lätta gummibandsövningar används för att stärka rygg, nacke och axlar, vilket kan minska smärta och ge bättre hållning.

Beskrivning

Grundkurs Online passar dig som vill förbättra din hållning, få mindre besvär i rörelseapparaten, minska värk i rygg-axlar-nacke och söker ett färdig program. I kursen ligger fokus på att lära dig de första övningarna för att aktivera de spirala muskelkedjorna och slappna av i de vertikala blandat med coachingverktyg för att etablera goda vanor. Du får dagliga korta videobaserade träningspass som du gör själv på egen hand. Varje vecka byggs det på med nya övningar och varianter från stillaståendes på två ben, till enbensövningar, till stegövningar med tips om hur du själv kan kontrollera att du gör övningarna rätt. Du stegar fram i egen takt och kan välja att göra kursen långsammare eller snabbare och har tillgång till kursen i ett år.

Du får också fördjupande teori om vad spiral stabilisering är, hur det fungerar och hur du själv kan skilja på aktiviteter som är mer spirala och uppåtlyftande, mot vertikala och hoptryckande samt kunskap om hur spiral stabilisering kan hjälpa vid vanliga besvär och diagnoser. Det ger dig verktyg som underlättar för dig att både åtgärda, hitta orsaker till och förebygga framtida besvär i rörelseapparaten.

För att kunna göra övningarna behöver du ett speciellt gummiband vilket ingår, men du kan också beställa ett startpaket med utrustning som underlättar när du avancerar i programmet (se mer info nedan).

Efter grundkursen kan du beställa fortsättningskursen där vi bygger vidare med enbensövningar med steg och rotationer i olika progressioner. Där tränar vi det spirala systemet i sin helhet från nacken till tårna med gång- och löpsteg med korrekt teknik och hållning till sin fulla potential.

Innehåll

Grundkurs Online innehåller:

 • Färdigt träningsprogram under 10 veckor med övning 1 till 6 från ståendes på ett ben till steg
 • Inloggning via webbläsare från dator, surfplatta eller mobil
 • Förinspelade pass så du bara trycker play och kör igång
 • Stega fram i din egen takt

  Utrustning

  TIll grundkursen har vi tagit fram ett startpaket med utrustning som underlättar när du avancerar i programmet. Där ingår hjälpmedel för att fästa bandet runt större objekt, en multifunktionell dyna med en stabil sida och en mjuk mer utmanande, tåspridare och en ärtpåse.

  Utrustningspaketet innehåller:

  • SPS Träningsband
  • Fästsnöre med karbin
  • Multidyna för knästående och steg/balansövningar och tåspridare
  • Ärtpåse för direkt feedback om rak hållning

  Många människor upplever stor lindring av smärta från rygg, nacke och axlar efter bara några få veckor. Utrustningen skickas till dig med posten och du får ett mail med instruktioner så du kan starta programmet direkt när du fått paketet. Du har tillgång till programmet i ett år.

  Pris

  Utan band 1595kr
  Med band 1995kr
  Med startpaket 2395kr
  Inkl 25% moms

  Dina produkter

  Varor
  Quantity
  Pris
  Grundkurs Spiral Stabilisering
  +
  1 595,00 kr
  Startpaket Grundkurs
  SPS-band, fästband, multidyna, ärtpåse
  +
  800,00 kr
  SPS Träningsband
  +
  400,00 kr
  Extra multidyna
  +
  299,00 kr

  Faktureringsdetaljer

  Sverige

  Din beställning

  ProduktDelsumma
  Grundkurs SPS  × 1 1 595,00 kr
  Delsumma1 595,00 kr
  Totalt1 595,00 kr (inkl. 319,00 kr Moms)
  • Swish fungerar mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund samt Swedbank och Sparbankerna.

  Dina personuppgifter kommer användas för att behandla din beställning, förbättra din upplevelse på webbplatsen och för andra ändamål som beskrivs i integritetspolicy.

  © 2021 Evolutionary health Sverige AB