Grundkurs i Spiral Stabilisering

60 dagars träningsprogram online

Spiral stabilisering (SPS) är en träningsform där lätta gummibandsövningar används för att stärka rygg, nacke och axlar, vilket kan minska smärta och ge bättre hållning.

Beskrivning

Grundkursen passar dig som vill förbättra din hållning, få mindre besvär i rörelseapparaten, minska värk i rygg-axlar-nacke och söker ett färdig program. I kursen ligger fokus på att lära dig de första övningarna för att aktivera de spirala muskelkedjorna och slappna av i de vertikala blandat med coachingverktyg för att etablera goda vanor. Du får dagliga korta videobaserade träningspass som du gör själv på egen hand. Under 60 dagar byggs det på med nya övningar och varianter från stillaståendes på två ben, till enbensövningar, till stegövningar med tips om hur du själv kan kontrollera att du gör övningarna rätt.

Du får också fördjupande teori om vad spiral stabilisering är, hur det fungerar och hur du själv kan skilja på aktiviteter som är mer spirala och uppåtlyftande, mot vertikala och hoptryckande samt kunskap om hur spiral stabilisering kan hjälpa vid vanliga besvär och diagnoser. Det ger dig verktyg som underlättar för dig att både åtgärda, hitta orsaker till och förebygga framtida besvär i rörelseapparaten.

Du kan välja att genomföra kursen på egen hand eller, om du vill vara säker på att övningarna utförs korrekt, välja plusversionen där det ingår teknikkontroller och support en gång i veckan. För att kunna göra övningarna behöver du ett speciellt gummiband vilket ingår, men du kan också beställa ett startpaket med utrustning som underlättar när du avancerar i programmet (se mer info nedan).

Om du istället önskar ett skräddarsytt program där övningar och varianter anpassas efter dina behov och mål, har du vår premiumtjänst, onlinecoachningen, med månadsvis prenumeration. Där ingår kontinuerlig coachning, fri support och teknikkontroller för varje övning. Till skillnad mot grundkursen som har ett fast program så anpassar vi kontinuerligt programmet efter dina behov och framsteg men det ingår samma teoripaket och utrustning. Om du börjat med grundkursen kan du också uppgradera till grundkurs plus eller onlinecoachningen om du önskar mer support. Efter grundkursen kan du beställa fortsättningskursen där vi bygger vidare med enbensövningar med steg och rotationer i olika progressioner. Där tränar vi det spirala systemet i sin helhet från nacken till tårna med gång- och löpsteg med korrekt teknik och hållning till sin fulla potential.

Innehåll

Grundkursen innehåller:

 • Färdigt träningsprogram under 60 dagar med övning 1 till 6
 • Mobilapp (Android, Iphone, Mac M1)
 • Förinspelade pass så du bara trycker play och kör igång
 • Påminnelsefunktion i mobilappen

  Utrustning

  För att kunna göra övningarna behöver du ett speciellt gummiband vilket skickas till dig. Men för att underlätta för framtida utveckling du kan också beställa ett startpaket med utrustning som underlättar när du avancerar i programmet. Där ingår hjälpmedel för att fästa bandet runt större objekt, en multifunktionell dyna med tåspridare, en triggerpunktsboll, en ärtpåse och ett mobilstativ.

  Utrustningspaketet består av:

  • SPS Träningsband
  • Förlängningssnöre med karbin
  • Mjuk dyna för balansövningar och knästående
  • Stabiliseringplatta med tåspridare
  • Boll för triggerpunktsbehandling
  • Ärtpåse för direkt feedback om rak hållning
  • Mobilstativ för uppspelning och filmning av dina övningar

  Många människor upplever stor lindring av smärta från rygg, nacke och axlar efter bara några få veckor. Utrustningen skickas till dig med posten och du får ett mail med instruktioner så du kan starta programmet direkt när du fått paketet. Efter 60 dagar har du gått igenom alla grundövningar men får behålla programmet i ytterligare 30 dagar där du får testa olika kombinationer av övningar och varianter. Efter 90 dagar kan du betala en mindre månadsavgift för att har fortsatt tillgång till plattformen.

  Priser utan teknikkontroll

  Utan band 1995kr
  Med band 2495kr

  Med startpaket 2995kr
  Plustillägg för teknikkontroll 500kr/mån i 2 månader
  Inkl 25% moms

  Faktureringsadress

  Sverige

  Sverige

  Dina produkter

  Varor
  Quantity
  Pris
  Grundkurs SPS
  Teknikkontroll: Utan Teknikkontroll,
  kr varje månad och 1 995 kr startavgift
  1 995 kr
  Utrustning
  Utrustning: Bara bandet,
  500 kr

  Din beställning

  ProduktDelsumma
  Grundkurs SPS - Utan Teknikkontroll  × 1 kr / månad i 3 månader och en startavgift på 1 995 kr
  Utrustning - Bara bandet  × 1 500 kr
  Delsumma2 495 kr
  Fraktsätt
  Summa2 495 kr (inkl. 499 kr moms)
  Återkommande belopp
  Delsummakr / månad i 3 månader
  Återkommande summakr / månad i 3 månader
  Första förnyelse: 2021-11-25
  • Betala med kort via Stripe. Om du betalar med kort förnyas din prenumeration automatisk.


  Dina personuppgifter kommer användas för att behandla din beställning, förbättra din upplevelse på webbplatsen och för andra ändamål som beskrivs i integritetspolicy.

  © 2021 Evolutionary health Sverige AB