fbpx

Kurser

Spiral stabilisering är en 40-årig tjeckisk metod som tränar och aktiverar dina spirala muskelkedjor vilket ger en rak och naturlig hållning som ökar rörligheten och gör dig längre vilket minskar trycket på diskar och leder. När rätt muskler aktiveras stabiliseras bålen och de ofta överbelastade musklerna i nacke, axlar och ländrygg tillåts slappna av. Övningarna genomförs med speciella elastiska band och börjar med lätt belastning. .

Grundkurs
Fokus på grundövningar så du snabbt kommer igång. Övningar varvas med översiktlig teori om anatomi, historik, och beskrivning av vanliga besvär och lösningar för dessa. Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs. För dig som har mindre eller vill förebygga besvär, ej akuta besvär (ex diskbråck med utstrålande smärta). Då rekommenderas enskild behandling. Gummiband ingår och tillgång till kursmaterialet och övningarna online med en provperiod på en månad. Erbjuds som intensivkurs på 5h eller i en mindre grupp med en träff i veckan under fem veckor. Efter grundkursen kan du även delta i gruppträning med instruktörsledda pass.

 Pris 1995:- Avdragsgillt som friskvård.

Fortsättningskurs

Repetition av grundövningarna och inlärning av mer avancerade övningar med steg och rotation. Övningar varvas med fördjupande teori om anatomi och beskrivning av vanliga besvär och lösningar för dessa och förståelse om metoden, samt hur olika vanor och beteendemönster påverkar rörelsesystemet. Kursmaterial och övningar på video online ingår med en provperiod på en månad. Erbjuds som intensivkurs på 5h eller i en mindre grupp med en träff i veckan under fem veckor. 

Förkunskapskrav: Grundkurs/steg 1 eller enskild behandling så du kan grundövningarna.

Pris 1495:- Avdragsgillt som friskvård.
Läs mer om spiral stabilisering.

 Kurserna hålls som intensivkurs på 1x 5h eller kvällskurs 3 x 1,5h

Se sidan Evenemang för alla kommande kurser och grupper.