fbpx

Kvällskurser

Spiral stabilisering tränar och aktiverar dina spirala muskelkedjor vilket ger dig en rak och naturlig hållning som ökar din rörlighet och minskar trycket på dina diskar och leder. När rätt muskler aktiveras stabiliseras bålen och de ofta överbelastade musklerna i nacke, axlar och rygg tillåts slappna av. Övningarna som genomförs med speciella elastiska band är enkla att utföra och börjar med mycket lätt belastning och ökas efterhand där fokus ligger på korrekt utförande i lugn och avslappnad miljö. Under introduktionskursen varvas teori och praktik och du tränar med instruktör en gång i veckan vid 5 tillfällen och för bästa resultat rekommenderas att du även gör övningarna hemma ca 15 min om dagen. Efter grundkursen kan du träna själv eller delta i instruktörsledda pass. Expanderband ingår (värde 300kr).

I paketet ingår ett elastiskt band så du kan fortsätta med dina övningar hemma vilket tar ca 10-20 min om dagen. Nästa gång vi ses finslipar vi tekniken och utvecklar dessa och/eller lägger till fler övningar. Du får tillgång till kursmaterialet och övningarna online med en provperiod på en månad.

Grundkurs kväll i grupp
Fokus på grundövningar så du snabbt kommer igång. Övningar varvas med översiktlig teori om anatomi, historik, och beskrivning av vanliga besvär och lösningar för dessa. Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs. För dig som har mindre eller vill förebygga besvär, ej akuta besvär (ex diskbråck med utstrålande smärta). Då rekommenderas enskild behandling. Gummiband ingår och tillgång till kursmaterialet och övningarna online med en provperiod på en månad. 5 träffar à 1h
5 ggr inkl band 1495kr
Avdragsgillt som friskvård.

Fortsättningskurs kväll i grupp
Repetition av grundövningarna och inlärning av mer avancerade övningar (7-11) med steg och rotation. Övningar varvas med fördjupande teori om anatomi och beskrivning av vanliga besvär och lösningar för dessa och förståelse om metoden, samt hur olika vanor och beteendemönster påverkar rörelsesystemet. Kursmaterial och övningar på video online ingår med en provperiod på en månad.
Förkunskapskrav: Grundkurs/steg 1 eller enskild behandling så du kan grundövningarna. 5 träffar à 1h
5 ggr inkl band 1495kr
Avdragsgillt som friskvård.

Finns även som intensivkurs på 1 dag. Läs mer om spiral stabilisering.

Boka nedan eller se sidan Evenemang för alla kommande kurser